1 Maak de boschampignons schoon door ze met een borsteltje te ontdoen van zand en vuil.
2 Snipper de sjalotten en de look fijn en stoof aan in een weinig olijfolie. Blus met de vleessaus, voeg er de tijm aan toe en laat het geheel zachtjes inkoken.
3 Snipper de ui en stoof aan in een weinig olijfolie, voeg er de rijst aan toe en roer zachtjes om tot hij glazig wordt. Blus met de witte wijn en laat de rijst op een zacht vuurtje zwellen. Voeg er telkens een weinig gevogeltebouillon aan toe tot de rijst alles heeft opgenomen. Neem de risotto van het vuur en roer er de Solo en parmezaan onder, roer er ten slotte de mascarpone door en breng op smaak met peper en zout.
4 Bak de boschampignons in een antikleefpan met een weinig olijfolie en overgiet ze met de gezeefde vleessaus. Breng op smaak met peper en zout.
5 Bak de drooggedepte Sint-Jakobsvruchten in een antikleefpan mooi goudbruin. Kruid met peper en zout.
6 Verdeel de risotto over 4 diepe borden, schik er de Sint-Jakobsvruchten op en vervolgens de boschampignons en de saus. Werk af met een takje dragon.
Risotto van boschampignons met Sint-Jakobsvruchten is een recept van Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten