1 Laat de porcini 30 minuten in 5 dl kokend water weken.
2 Laat ze uitlekken be bewaar het kookvocht.
3 Snijd de porcini in stukjes en giet het vocht door een zeer fijne zeef.
4 Doe de bouillon in een kookpot en breng hem aan de kook, laat op een zacht vuur pruttelen.
5 Verhit de olijfolie en de solo in een grote brede pan met dikke bodem.
6 Fruit de ui en de knoflook glazig, voeg de rijst toe en zet het vuur laag. Breng op smaak met pezo en roer goed, doe de verse plakjes paddenstoelen en een snuifje nootmuskaat erbij.
7 Breng op smaak met pezo en laat 1 à 2 minuten koken. Voeg de porcini en het vocht en bouillon beetje bij beetje toe, zet het vuur hoger en laat alles koken tot het vocht is opgenomen.
8 Ga circa 20 minuten door tot de rijst al dente is (misschien heeft u niet alle bouillon nodig, ofmisschien wat extra).
9 Haal de pan van het vuur en roer er de Parmezaanse kaas en peterselie door.1