1 Laat de zalmfilet ontdooien gedurende 1 uur afgedekt op kamertemperatuur of 5 min. op de ontdooistand in de microgolf. Snij in stukken van 4 cm en dep goed droog.
2 Snij het vruchtvlees van de paprika in stukjes van 2 cm.
3 Snipper het sjalotje en het knoflookteentje fijn.
4 Meng de sojasaus, wittewijnazijn, suiker en maiszetmeel. Doe dit even vooraf zodat de suiker kan op lossen.
5 Verhit de wok en doe er de bakolie in. Laat de gesnipperde sjalot en knoflook al roerend even bakken zonder te kleuren. Voeg de paprikablokjes toe en roerbak gedurende 2 min.
6 Voeg de blokjes zalm toe en bak gedurende 3 min. Schep af en toe voorzichtig om. Kruid met peper en zout.
7 Meng er voorzichtig het sojasausje onder.
8 Voeg de spinazieblaadjes toe en roerbak nog eens 3 min.
9 Dien onmiddelijk op met basmatirijst.1
0 Uit : Lekker wokken, Colruyt
Zalm met paprika en spinazie in de wok is een recept van Solo Open Kitchen