smokey chicken

4
90 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 was de kip onder koud water. was de kaneelbast,steranijs en de mandarijnschillen. breng in een grote pan 2 1/2 liter water met de ingredienten van de duizendjarensaus en de kip tegen de kook aan,zet het vuur laag en kook de kip 40a45 min. schuim de duizendjarensaus af en toe af. week de theebladen 30 min in water en giet het vocht af. haal de kip uit de saus en droog haar af. bedek de bodem van een wok met aluminiumfolie. leg de theebladeren,de rijst en de bruine suiker hierop. leg de kip op een ingeolied metalen rek en zet dit boven de thee,suiker en rijst. sluit de wok met een deksel af. zet de wok op een hoog vuur en rook de kip 15a20 min. smeer de kip in met sesamolie en hak haar in stukken.

smokey chicken is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Wokbroccoli hoisin met zoete kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chicken pie - pastei met kip en champignons
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled chicken met oregano en sinaasappel
190 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kung Pao chicken
30 min-
Bekijk recept

Smokey barbecue wings
240 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstukspies met koolsalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bavette met smokey red chimichurri
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Smokey barbecuesaus
55 min Bijgerecht
Bekijk recept