Aubergine gratin

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de aubergines in schijfjes. Strooi er zout over en laat ze 1 uur hun water afgeven in een vergiet. Bak ze in een grote pan met wat olijfolie. Leg opzij.
  • 2 Versnipper de ui en de look. Fruit ze in de olijfolie. Leg ze wanneer ze glazig zijn in een grote ovenschotel. Bedek met de helft van de aubergines.
  • 3 In dezelfde pan bakt u het gehakt met de grof gehakte tomaten, de oregano, peper en zout. Wanneer het gehakt niet meer roze ziet, schikt u het met de tomaten in de schotel en bedekt u het met de rest van de aubergines. Bestrooi met de geraspte kaas en laat 30 minuten bakken in een op 180°C voorverwarmde oven.
  • 4 Serveer of rijst.
  • 5 Eet smakelijk.

Aubergine gratin is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puntpaprika met aubergine
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept