Varkensstoofvlees op z'n Oosters

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pers 2 sinaasappelen uit en snij en de andere sinaasappel in schijven.
  • 2 Snij de schijven middendoor zodat u halve maantjes krijgt.
  • 3 Snipper de ui fijn en snij de selder in blokjes alsook de ananasschijven.
  • 4 Laat in een kookpan 2 eetlepels boter heet worden en bak het stoofvlees aan alle kanten goed aan. Kruid met peper en zout.
  • 5 Voeg de fijngesnipperde ui toe en laat even meestoven.
  • 6 Strooi er de bloem over, roer goed om en laat even bakken.
  • 7 Voeg de sojasaus toe, het sinaasappelsap, de droge sherry, 1dl ananassap en de kippenbouillon. Meng zorgvuldig door elkaar.
  • 8 Roer vervolgens ook de selderblokjes, de koriander en de gember bij de bereiding. Breng aan de kook en laat afgedekt gedurende 1 uur op een zacht vuurtje pruttelen.
  • 9 Voeg de ananasblokjes en halvemaantjes sinaasappel toe en Iaat nog 30 minuten zachtjes stoven en bind indien nodig met wat bloem of sausbinder.1
  • 0 Dien op met rijst.1
  • 1 Eet smakelijk.

Varkensstoofvlees op z'n Oosters is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Oosters vispakketje met gewokte andijvie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tilapia in exotische saus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met oosters gekruide kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kastanjechampignons met sojasaus en bosui
20 min Bijgerecht
Bekijk recept

Varkensstoofvlees op Kempense wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goulash met varkensstoofvlees
135 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
varkensstoofvlees met peperkoek
90 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensstoofvlees met kastanjepuree en appeltjes
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept