1 Pers 2 sinaasappelen uit en snij en de andere sinaasappel in schijven.
2 Snij de schijven middendoor zodat u halve maantjes krijgt.
3 Snipper de ui fijn en snij de selder in blokjes alsook de ananasschijven.
4 Laat in een kookpan 2 eetlepels boter heet worden en bak het stoofvlees aan alle kanten goed aan. Kruid met peper en zout.
5 Voeg de fijngesnipperde ui toe en laat even meestoven.
6 Strooi er de bloem over, roer goed om en laat even bakken.
7 Voeg de sojasaus toe, het sinaasappelsap, de droge sherry, 1dl ananassap en de kippenbouillon. Meng zorgvuldig door elkaar.
8 Roer vervolgens ook de selderblokjes, de koriander en de gember bij de bereiding. Breng aan de kook en laat afgedekt gedurende 1 uur op een zacht vuurtje pruttelen.
9 Voeg de ananasblokjes en halvemaantjes sinaasappel toe en Iaat nog 30 minuten zachtjes stoven en bind indien nodig met wat bloem of sausbinder.1
0 Dien op met rijst.1
1 Eet smakelijk.
Varkensstoofvlees op z'n Oosters is een recept van Solo Open Kitchen