1 EEN RISOTTO MET EEN BEETJE MEER WERK, MAAR SUPERLEKKER
2 giet de wijn samen met het appelsiensap, de balsamico en het snuifje kaneel in een pan en reduceer tot de helft. Voeg de groentefond 1/4l erbij en kook terug in tot 3/4;
3 Laat inmiddels de ajuin glazig worden in de olijfolie en de boter. Schep de ajuin eruit en leg deze op de champignons. (anders gaan die verbranden)
4 De rijst wordt nu gebakken tot de korrels glazig worden. Zet het vuur of wok op max en giet nu 25CL van onze gereduceerde wijn erin. Van zodra het meeste opgenomen is door de rijst, begint het restant siroopachtig te worden. Voeg nu de champignons toe en de helft van de groentefond. Deksel erop en 10min laten garen. Proeven of de korrel beetgaar is en dan eventueel nog wat fond toevoegen en wat van de gereduceerde wijn nog extra laten garen. Voeg op het einde peper en zout toe. Pers na believen het sap van een halve of volledige limoen erover.