Krokantje van kokosrijst met gekarameliseerde

4
45 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de saus door de kokosmelk op te warmen met de suiker, neem van het vuur en meng er de yoghurt door. Breng op smaak met wat rum en zet de saus in de koeling.
  • 2 Schil de ananas en snijd de helft in kleine blokjes. Bak de blokjes ananas in een antikleefpan met een weinig suiker tot ze bruin zijn.
  • 3 Zet de rijst onder deksel op een zacht vuurtje met de suiker en de kokosmelk en laat zachtjes garen.
  • 4 Laat de roomrijst afkoelen en meng er de blokjes ananas onder.
  • 5 Bestrijk de bricvellen met wat gesmolten Solo en verpak hierin de roomrijst met ananas. Verwarm de oven voor op 200°C en bak de pakketjes af gedurende ongeveer 8 minuten of tot wanneer ze goudbruin zijn.
  • 6 Snijd ondertussen de overige ananas in plakjes en bak deze goudbruin in een antikleefpan met een weinig suiker.
  • 7 Schik de pakketjes op het bord, druppel de kokossiroop errond en schik er de ananas bovenop. Werk af met wat bloemsuiker en versier naar wens.

Krokantje van kokosrijst met gekarameliseerde is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gekarameliseerde witlof
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-braadworstgratin
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gekarameliseerde varkensblokjes met ananas
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Krokantje van groenten met wasabi
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Krokantje van asperges en scampis
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Chocoladekrokantjes met eendenlever
Snack
Bekijk recept
Gebakken sint-jakobsnoot met crème van aardpeer, truffelsap en waterkersolie
Voorgerecht
Bekijk recept