Kip à la chiquita

4
120 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de kipfilets 2 uur in de smoothie in de koelkast marineren. Vergeet niet om de kipfilets om te draaien in de marinade!
  • 2 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ook de maïs en erwten gaar en zet ze opzij.
  • 3 Maak de spaanse peper schoon en snijd hem in blokjes. Snijd de ananas in blokjes.
  • 4 Haal de kipfilets uit de marinade en bestrooi ze met een mengsel van bloem en kerriepoeder.
  • 5 Schroei ze dicht in hete olijfolie om de smaak te behouden.
  • 6 Bak de kipfilets op een matig vuur tot ze gaar zijn.
  • 7 Laat het vocht van de smoothie met een snufje chilipoeder vervolgens 5 minuten mee sudderen. Meng de erwten, peper, ananas, maïs en de rijst.
  • 8 Serveer ze bij de kipfilets, overgoten met de smoothie-saus.
  • 9 Smakelijk!

Kip à la chiquita is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Smoothie van kiwi
20 min
Bekijk recept
Exotic Party Punch
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Lime Spice Wok
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Banana split suprème
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept