Rijst met hamlapjes,wortel en champignons

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook in bouillon 2 in reepjes gesneden hamlapjes en 1 in plakjes gesneden wortel voor ongeveer 15 minuten. Giet af en bewaar de bouillon en houd de hamlapjes en wortel apart. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook tot de ui zacht is. Voeg 1 in blokjes gesneden rode paprika toe en bak kort mee. Voeg vervolgens de hamlapjes, wortels en 250 gram champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 2 eetlepels bloem toe en bak kort mee. Voeg vervolgens geleidelijk 400 ml bouillon toe (wat je nog hebt bewaard). Breng het geheel op smaak met 2 eetlepels chilisaus en 1 eetlepel ketjap manis. Serveer met de rijst.

Rijst met hamlapjes,wortel en champignons is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderbraadworst met champignons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balsamico-champignons met rosevalfriet
30 min-
Bekijk recept
Snelle kipragout met room, champignons en dragon
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept