Zoek
Jollof rice
4
40 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 gr kippendijvlees (zonder been of vel)
2 uien
2 teentjes knoflook
2 cm gember, fijngehakt
350 gr basmatirijst
1 tl cayennepeper
0,5 tl kaneel
4 tomaten, gepureerd
1 laurierblaadje
300 ml bouillon
250 gr sperziebonen
peper
zout
olie
Bereiding
1
Snij het kippenvlees in stukjes, bestrooi het met peper en zout.
2
Sperziebonen afnemen, in stukken van ca. 5 cm breken en ca. 15 minuten stomen.
3
Verhit olie in een grote pan, bak de kipstukjes snel bruin, schep ze uit de pan.
4
Bak ui, knoflook en gember glazig.
5
Doe de rijst, cayennepeper en kaneel erbij, schep goed om.
6
Roer tomaat, laurierblaadje en bouillon erdoor, breng aan de kook.
7
Voeg de kip en sperziebonen toe en dek de pan af.
8
Laat zachtjes koken tot de rijst gaar is.
Jollof rice is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Nigiri sticky rice sushi
2 uur-
Nagerecht
Bekijk recept
Rijsttoast met kokoskip
15 min
Snack
Bekijk recept
Noedelsalade met garnalen en peultjes
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kheer
Nagerecht
Bekijk recept