Jollof rice

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij het kippenvlees in stukjes, bestrooi het met peper en zout.
  • 2 Sperziebonen afnemen, in stukken van ca. 5 cm breken en ca. 15 minuten stomen.
  • 3 Verhit olie in een grote pan, bak de kipstukjes snel bruin, schep ze uit de pan.
  • 4 Bak ui, knoflook en gember glazig.
  • 5 Doe de rijst, cayennepeper en kaneel erbij, schep goed om.
  • 6 Roer tomaat, laurierblaadje en bouillon erdoor, breng aan de kook.
  • 7 Voeg de kip en sperziebonen toe en dek de pan af.
  • 8 Laat zachtjes koken tot de rijst gaar is.

Jollof rice is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Rijsttoast met kokoskip
15 min Snack
Bekijk recept
Noedelsalade met garnalen en peultjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kheer
Nagerecht
Bekijk recept