Groentecurry van het midden-oosten

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit 1 eetlepel olijfolie in een stoofpan met dikke bodem. Fruit de ui, 2 minuten, tot hij glazig is. Voeg dan knofl ook, kurkuma, en kaneel toe. Roer goed om zodat de kruiden aan de ui gaan kleven. Laat nog 2 minuten bakken.
  • 2 Voeg de prei toe en genoeg water tot de bereiding net onder staat. Zout en peper naar smaak. Dek af en laat gedurende 5 minuten sudderen. Voeg dan de aardappelen toe en laat nog 10 minuten verder sudderen.
  • 3 Verhit de resterende olijfolie in een pan. Bak kort, gedurende 2 minuten, de platte peterselie aan. Zet opzij.
  • 4 Herhaal dit met de spinazie, neem telkens kleine greepjes, 2 minuten. Zet opzij.
  • 5 Voeg de kikkererwten toe als de prei en aardappelen gaar zijn. Laat gedurende 4 minuten sudderen. Doe er vervolgens de platte peterselie en de gebakken spinazie bij, alsook de lente-uien en het citroensap. Laat nog 2 minuten sudderen.
  • 6 Voeg tenslotte koriander toe en roer goed om.
  • 7 Verdeel de groenten over de borden.

Groentecurry van het midden-oosten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kip uit het verre Oosten
30 min-
Bekijk recept
Quinoasalade met artisjok en feta
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Kip met za'atar en Siciliaanse couscous
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Abrikozen-banaanspringroll met vanille-citroengrassaus
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept

Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indiase groentecurry met SoFine
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-groentecurry
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groene groentecurry met geurige rijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept