4 Rijst toevoegen en goed mengen en even mee laten bakken met de olie.
5 Scheut witte wijn toevoegen en rijst terug op temperatuur laten komen.
6 Bouillon ( opgelost in warm water) stillaan toevoegen terwijl de rijst dikker wordt.
7 Kerstomaatjes in 4 delen en toevoegen en de laurierblad.
8 Heel de tijd blijven bouillon toevoegen, iedere keer je ziet dat de rijst dikker en dikker wordt ( anders verbrandt het!! )
9 Wanneer de rijst bijtgaar is en alles nog lekker smeuiig is de verse basilicum en bladpeterselie toevoegen.1
0 Nu de kruiden ( peper, zout, oregano ) toevoegen.1
1 Opdienen en bord versieren met olijfolie en currypoeder op de randjes. ( dit kan dan meegegeten worden en geeft een pittigere smaak aan het gerecht) 1
2 Bovenop dresseren met 4 basilicumblaadjes en ....1
3 Klaar! 1
4 Laat het jullie smaken!! :-)
Risotto con Funghi & Scampi's is een recept van Solo Open Kitchen