Risotto con Funghi & Scampi's

2
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Olijfolie verwarmen en ui toevoegen.
  • 2 Scampi's toevoegen en verse look.
  • 3 Championnen toevoegen.
  • 4 Rijst toevoegen en goed mengen en even mee laten bakken met de olie.
  • 5 Scheut witte wijn toevoegen en rijst terug op temperatuur laten komen.
  • 6 Bouillon ( opgelost in warm water) stillaan toevoegen terwijl de rijst dikker wordt.
  • 7 Kerstomaatjes in 4 delen en toevoegen en de laurierblad.
  • 8 Heel de tijd blijven bouillon toevoegen, iedere keer je ziet dat de rijst dikker en dikker wordt ( anders verbrandt het!! )
  • 9 Wanneer de rijst bijtgaar is en alles nog lekker smeuiig is de verse basilicum en bladpeterselie toevoegen.1
  • 0 Nu de kruiden ( peper, zout, oregano ) toevoegen.1
  • 1 Opdienen en bord versieren met olijfolie en currypoeder op de randjes. ( dit kan dan meegegeten worden en geeft een pittigere smaak aan het gerecht) 1
  • 2 Bovenop dresseren met 4 basilicumblaadjes en ....1
  • 3 Klaar! 1
  • 4 Laat het jullie smaken!! :-)

Risotto con Funghi & Scampi's is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept