risotto met kip

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 pel de ui en snijd ze in fijne stukjes
  • 2 kuis de kippefillet en en snijd ze in fijne reepjes
  • 3 doe de olijfolie in een pot en stoof daarin de fijngesneden ui tot ze glazig is, laat ze vooral niet bruinen
  • 4 als de ui glazig is doe er de rijst in roer er goed in tot de rijst de olie opegnomen heeft
  • 5 blussen met de witte wijn en blijf roeren
  • 6 wanneer de wijn door de risotto is opgenomen doe er dan de boullion lepel per lepel bij
  • 7 (pollepel) en blijf goed roeren
  • 8 bak de kip gaar in een pan met olijfolie en strooi er de kippenkruiden op en een beetje kurkuma
  • 9 wanneer de rijst verzadigd is met de boullion doe er de erwtjes en mais bij1
  • 0 en daarna de gebakken kip1
  • 1 doe er de room bij en blijf steeds roeren tot ook de room bijna opnenomen is1
  • 2 schep uit op een bord en smakelijk1
  • 3 let wel op dat de rijst smuiïg blijft

risotto met kip is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept