1 Snij de courgetten in de lengte middendoor en schraap met een eetlepel de zaden en hun omlijsting weg.
2 Meng de fijngesneden sjalot en look door het gehakt, kruid met peper en zout.
3 Doe het gehakt in drie uitgehaalde courgettenhelften.
4 Snij de resterende courgettenhelft in halve maantjes voor de ratatouille.
5 Snij de wortelen en ajuin grof.
6 Schik de gevulde courgetten op een grote ovenschaal, strooi er de wortelen, gesneden courgette en ajuin bij, overgiet met de groentenbouillon en besprenkel het geheel met de olijfolie.
7 Gooi er naar smaak ook nog enkele teentjes look bij, en de olijven.
8 Gaar gedurende ongeveer 45 minuten in de op 180 graden voorverwarmde oven, strooi na 35 minuten de parmezaan over het gehakt.
9 Verhit de arachideolie en bak een minuutje al roerend de rijst, samen met de kurkuma en het venkelzaad. 1
0 Giet er rustig 30 cl kokend water over. 1
1 Rustig, want de rijst zal hevig beginnen borrelen. 1
2 Doe het deksel op de pot, draai het vuur zacht en laat ongeveer 15 minuten pruttelen. 1
3 De rijst, die geel kleurt door kurkuma, is klaar zodra aan de oppervlakte gaatjes tussen de rijstkorrels verschijnen. 1
4 Neem een koffiekop of kommetje en bestrijk de binnenkant met enkele druppels arachideolie. 1
5 Vul het met rijst en tik het uit op het bord. 1
6 Verdeel de gevulde courgette en de ratatouille
Gevulde courgette met rijst en ratatouille is een recept van Solo Open Kitchen