2 Was de oregano en peterselie, dep goed droog met wat keukenpapier en knip in kleine stukjes.
3 Verhit wat olijfolie in een diepe hapjespan.
4 Bak eerst de uien op een zacht vuur smeuïg, voeg daarna de gesnipperde knoflook toe en dan de stukjes paprika. Bak alles nog in ca 5 minuten zachtjes gaar.
5 Voeg dan de tomatenblokjes toe en bak circa 2 minuten mee. Proef en breng op smaak met zout, paprikapoeder peper.
6 Voeg het tomatensap, 250 ml water en de helft van de oregano en peterselie toe.
7 Breng het geheel met het bouillonblokje aan de kook.
8 Schep de rijst erdoor.
9 Laat het geheel afgedekt minstens 30 minuten garen totdat het vocht is opgenomen en de rijst zacht is.1
0 Roer de feta door de rijst en verwarm nog enkele minuten mee. Bestrooi het gerecht met de rest van de oregano, peterselie.1
1 Lekker met een komkommer of ijsbergsalade.1
2 .
Gezond en slank Grieks éénpangerecht met feta is een recept van Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta