Nasi Goring

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de olie in een pan en goreng de rauwe rijst tot deze egaal bruin is. Pan van het vuur en voorzichtig ruim water toevoegen. De rijst aan de kook brengen en deze voor 90% gaar koken.
  • 2 Als de rijst bijna gaar is: afgieten, afspoelen met koud water en droog en gaar stomen.
  • 3 goreng de ui, knoflook, lombok,trassie gaar in wat olie. Laat het geheel niet bruin worden.
  • 4 Voeg de ketoembar, djiten en ham toe en goreng het geheel goed door.
  • 5 schep nu deel voor deel de droge rijst erdoor en goreng deze goed door.
  • 6 Tot slot de selderij, krokante uitjes en roerei en naar smaak de sambal, ketjap toevoegen.

Nasi Goring is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Sambal Goring Boontjes met Tahoe
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bami Goring Djawa
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Saus Katjang
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Nasi Goreng-salade
30-60 min -
Bekijk recept

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi Goreng met hamreepjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi met gember
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept