Condérijst

10
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ronde korrelrijst in koud water spoelen en laten uitlekken.
  • 2 Een kookpot inboteren.
  • 3 Melk met het opengesneden vanillestokje aan de kook brengen.
  • 4 Gespoelde rijst, zout en de rest van de boter met melk mengen.
  • 5 Aan de kook brengen, regelmatig roeren met een spatel.
  • 6 Vanillestok verwijderen.
  • 7 Met boterpapier toedekken en met een deksel afsluiten.
  • 8 In een oven bij 200°C gedurende 35 minuten garen (zonder te roeren).
  • 9 Na volledige gaartijd griessuiker toevoegen en nog even doorkoken.1
  • 0 Met een liaison binden en in een ijskoude terrine koud roeren.1
  • 1 De rijst in met watergespoelde vormpjes (tulbandvorm) scheppen.1
  • 2 Laten afkoelen.

Condérijst is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Condérijst
30 min Nagerecht
Bekijk recept