Zoek
Condérijst
10
60 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 l melk
1/2 st. vanillestok
0,150 kg ronde korrelrijst
0,050 kg boter
0,160 kg griessuiker
0,100 l liaison
0,100 l room
Zout
Bereiding
1
Ronde korrelrijst in koud water spoelen en laten uitlekken.
2
Een kookpot inboteren.
3
Melk met het opengesneden vanillestokje aan de kook brengen.
4
Gespoelde rijst, zout en de rest van de boter met melk mengen.
5
Aan de kook brengen, regelmatig roeren met een spatel.
6
Vanillestok verwijderen.
7
Met boterpapier toedekken en met een deksel afsluiten.
8
In een oven bij 200°C gedurende 35 minuten garen (zonder te roeren).
9
Na volledige gaartijd griessuiker toevoegen en nog even doorkoken.1
0
Met een liaison binden en in een ijskoude terrine koud roeren.1
1
De rijst in met watergespoelde vormpjes (tulbandvorm) scheppen.1
2
Laten afkoelen.
Condérijst is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Gebakken rijst met ananas
40 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Condérijst
30 min
Nagerecht
Bekijk recept