1 Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Schil en rasp de verse gember.
2 Kook alvast de linzen volgens de bereidingswijze op de verpakking.
3 Kruid het gehakt met wat garam masala, een theelepel kerriepoeder, helft van de geraspte gember en de helft van de knoflook. Breng verder op smaak met zout en peper.
4 Vorm van het gehakt balletjes ter grootte van een bitterbal en bak ze in een pan met wat olijfolie totdat ze gaar zijn.
5 Haal de gehaktballetjes uit de pan, doe ze in een bord of kom en dek het af met aluminiumfolie of een deksel.
6 Voeg de komijnzaad toe aan de pan en bak dit voor een minuutje.
7 Doe de ongekookte rijst erbij en voeg de kippenboullion toe. Laat dit koken tot de rijst gaar is en het vocht is opgenomen.
8 Voeg dan de gekookte linzen toe en meng het door elkaar.
9 Pak een andere koekenpan en giet hier wat olijfolie in.1
0 Voeg de resterende knoflook, gember en kerrie toe en bak het enkele tellen.1
1 Giet de gezeefde tomaten erbij en de gehaktballen. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel als het te droog is wat water toe en laat het even sudderen.1
2 Verdeel de rijst over vier borden en serveer het met de gehaktballen en saus.1
3 Garneer eventueel met grofgehakte koriander of peterselie.
Rijst met gehaktballen en linzen is een recept van Solo Open Kitchen