Rijst met gehaktballen en linzen

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Schil en rasp de verse gember.
  • 2 Kook alvast de linzen volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • 3 Kruid het gehakt met wat garam masala, een theelepel kerriepoeder, helft van de geraspte gember en de helft van de knoflook. Breng verder op smaak met zout en peper.
  • 4 Vorm van het gehakt balletjes ter grootte van een bitterbal en bak ze in een pan met wat olijfolie totdat ze gaar zijn.
  • 5 Haal de gehaktballetjes uit de pan, doe ze in een bord of kom en dek het af met aluminiumfolie of een deksel.
  • 6 Voeg de komijnzaad toe aan de pan en bak dit voor een minuutje.
  • 7 Doe de ongekookte rijst erbij en voeg de kippenboullion toe. Laat dit koken tot de rijst gaar is en het vocht is opgenomen.
  • 8 Voeg dan de gekookte linzen toe en meng het door elkaar.
  • 9 Pak een andere koekenpan en giet hier wat olijfolie in.1
  • 0 Voeg de resterende knoflook, gember en kerrie toe en bak het enkele tellen.1
  • 1 Giet de gezeefde tomaten erbij en de gehaktballen. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel als het te droog is wat water toe en laat het even sudderen.1
  • 2 Verdeel de rijst over vier borden en serveer het met de gehaktballen en saus.1
  • 3 Garneer eventueel met grofgehakte koriander of peterselie.

Rijst met gehaktballen en linzen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Worst-linzenschotel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Maaltijdsoep met linzen en chick’pieces
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept