1 Probeer het zelf maar eens en je staat verbaasd van het resultaat. Als je dit één keer hebt gemaakt (en het is ook nog zo klaar). Dan ga je nooit meer naar de Chinees voor een portie nasi,maar maak je het zelf. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de warme kippenbouillon. Laat de rijst afkoelen ! Dit is belangrijk want om te roerbakken en de gorengsmaak te krijgen moet de rijst koud zijn, hetzelfde geldt voor bami.
2 Snijd de groente en de vleeswaren heel fijn. Neem een grote wok, maak die heel heet zodat hij bijna gaat walmen. Neem dus je beste hittebron. Doe er 2 el zonnebloemolie in of wat achideolie (pindaolie). Die is heel snel heet. Neem géén olijfolie want die gaat walmen en kan niet tegen hoge temperetuur! Doe eerst de groente in de wok en roerbak deze enkele minuten. Voeg de gekookte rijst toe en roerbak nog 5 minuten. Voeg de kruiden toe. Vetsin haalt de smaak omhoog, gebruik een mespuntje en niet teveel. Voeg de vleeswaren en het gescrambelde ei toe en roerbak, al omscheppend nog 1-2 minuten.
3 De kip:
4 kip
5 Zeezout
6 Zwarte peper
7 3 el sojasaus
8 2 t kerrie
9 Marineer de kip voor in een diep bord of kom met peper, zout, kerriepoeder en soja.1
0 Laat de kippendijtjes eventjes staan want dan kunnen die smaken intrekken. Dan bakken in een kleinere koekenpan of wokken, kan allebei. Schep de rijst op een mooi bord, de kip ernaast met eventueel met wat atjar, kant en klaar gebakken uitjes ( Conimex) zilveruitjes,augurkjes,kroepoek en smullen. Dit is allemaal vreselijk lekker zo bij elkaar. Eet smakelijk !1
1 .1
2 In plaats van de kippendij kun je ook blokjes kip aan een satepen rijgen, marineren in de genoemde marinade en erbij serveren1
3 Bron Smulweb Eigen foto
Nasi Goreng als van de Chinees met malse is een recept van Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Appel-custard crumble met kiprollade en pestoveldertjes