ROMIGE GRIEKSE CITROEN-RISOTTO.

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
  • 2 Verwarm de olie in een pan met een dikke bodem, fruit hierin het sjalotje tot het glazig ziet.
  • 3 Schep de risottorijst erbij en roer om tot alle rijstkorrels bedekt zijn met een glanzend laagje.
  • 4 Verwarm de bouillon.
  • 5 Schenk de wijn bij de rijst in de pan, roer de rijst regelmatig om tot al het vocht is opgenomen, schep nu soeplepel voor soeplepel de bouillon erbij in de pan.
  • 6 Voeg pas een nieuwe schep bouillon toe als de vorige schep bouillon is opgenomen.
  • 7 Roer, als alle bouillon is opgenomen, de citroenrasp, het sap en de mascarpone en de kaas door de risotto.Dit duurt ongeveer 25 min.
  • 8 Breng op smaak met zout en peper.
  • 9 Laat de risotto voor je hem serveert 5 minuten staan, zodat de smaken goed intrekken.1
  • 0 Tip 1
  • 1 Roer 1 eetlepel honing door de rest van de mascarpone en serveer met vers fruit als dessert 1
  • 2 .

ROMIGE GRIEKSE CITROEN-RISOTTO. is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept