1 Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
2 Verwarm de olie in een pan met een dikke bodem, fruit hierin het sjalotje tot het glazig ziet.
3 Schep de risottorijst erbij en roer om tot alle rijstkorrels bedekt zijn met een glanzend laagje.
4 Verwarm de bouillon.
5 Schenk de wijn bij de rijst in de pan, roer de rijst regelmatig om tot al het vocht is opgenomen, schep nu soeplepel voor soeplepel de bouillon erbij in de pan.
6 Voeg pas een nieuwe schep bouillon toe als de vorige schep bouillon is opgenomen.
7 Roer, als alle bouillon is opgenomen, de citroenrasp, het sap en de mascarpone en de kaas door de risotto.Dit duurt ongeveer 25 min.
8 Breng op smaak met zout en peper.
9 Laat de risotto voor je hem serveert 5 minuten staan, zodat de smaken goed intrekken.1
0 Tip 1
1 Roer 1 eetlepel honing door de rest van de mascarpone en serveer met vers fruit als dessert 1