Risotto met paddenstoelen

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 150 °C. Rasp de kaas. Snipper de sjalotjes grof en fruit ze in wat extra vergine olijfolie in een middelgrote gewone pan die met deksel en al in de oven kan (geen kunststof handvaten dus). Voeg de rijst toe en bak deze kort mee. De rijst moet een beetje glazig worden maar mag beslist niet bruin bakken.
  • 2 Doe de bouillon en de wijn erbij en breng al roerend aan de kook. Strooi de kaas erover en plaats de pan dan met deksel 40 minuten in de oven. Hak ondertussen de paddenstoelen in grove stukken en bak ze 5 minuten in wat margarine. Rits wat tijmblaadjes van de takjes.
  • 3 Haal de pan na 40 minuten uit de oven. Schep de paddenstoelen en de tijm erdoor en laat de pan dan nog even staan met het deksel erop, zodat de smaken zich lekker kunnen vermengen en de paddenstoelen op temperatuur kunnen komen.

Risotto met paddenstoelen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Omelet met paddenstoelen
30 min
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept