1 Bak de chorizo op zacht vuur. Schep de knapperige chorizo uit de pan op een bord. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe en bak de gamba's in het vet gaar. Schep de garnalen op een bord.
2 Voeg, als het nodig is, opnieuw 1 eetlepel olijfolie toe aan het vet en bak de knoflook zacht aan. Voeg de rijst toe en bak deze kort mee tot de rijst glazig is. Voeg de tomatenpuree, broccoliroosjes en prei toe en meng de groenten door de rijst. Voeg 750 ml water, de bouillonblokjes en de saffraandraadjes toe.
3 Plaats het deksel op de pan en laat de paëlla in 15 tot 20 minuten gaar worden. Voeg zo nodig extra bouillon toe.
4 Laat de olijven in een zeef uitlekken.
5 Schep de laatste 5 minuten de gebakken chorizo en garnalen door de rijst om even mee op te warmen.
6 Garneer de paëlla met de olijven en gegrilde paprika en serveer direct.
Paëlla met chorizo en gamba's is een recept van Solo Open Kitchen