2 Snijd de abrikozen in stukjes. Pel en snijd de ui fijn. Verdeel de bloemkool in heel kleine roosjes.
3 Verhit de Solo margarine in een hapjespan en bak hierin de kipreepjes 3 minuten en schep geregeld om. Voeg de ui toe en bak nog 3 minuten Roer de kerrie, de kaneel, de abrikozen en de (ongekookte) rijst erdoor.
4 Doe de bloemkool in een grote (ingevette) ovenschaal (ca.
25 l). Verdeel het rijstmengsel erover en schenk de bouillon erbij. Dek af met een deksel of aluminiumfolie.
5 Laat het gerecht in de hete oven in ca. 40 minuten gaar worden.
6 Hak ondertussen de koriander fijn.
7 Breng de rijst op smaak met peper, eventueel nog wat zout en nog een snufje kaneel. Schep de koriander erdoor. Verdeel de gouden rijst over 4 borden.
Rijst uit de oven met bloemkool en kip is een recept van Solo Open Kitchen