1 Verhit wat olijfolie in een pan, doe de kipblokjes erin en bak ze in 10 à 15 minuten (naargelang de grote van de blokjes) gaar en goudbruin.
2 Neem uit de pan en houd warm onder folie.
3 Doe nog wat olijfolie in de pan, waar de kip is ingebakken, voeg het currypoeder toe (volgens persoonlijke smaak), roer op en bak deze een minuutje mee op een zacht vuurtje (goed roeren, curry bakt vlug aan).
4 Voeg de bouillon toe, roer aanbaksel los met een garde en kook voor de helft in.
5 Voeg de kipblokjes, de aangestoofde groenten (ui en paprika) en de room toe en kook, op een zacht vuurtje, verder in tot gewenste sausdikte (of bindt in met een sausbinder).
6 Breng op smaak met peper en zout.
7 Verhit wat olijfolie in een andere pan, doe er de ananasschijfjes of -stukjes in en bak licht goudbruin in een tweetal minuten (halverwege baktijd schijfjes of stukjes omdraaien/omroeren zodat alle kanten goudbruin zijn). Voeg deze aan het einde van de bereiding toe aan de saus.
8 Kook de rijst in een kookpot, giet af in een vergiet en laat uitlekken.