1 Bereid het Knorr bouillonketeltje Groenten in 500ml water in een pan. Voeg rijst toe en laat het geheel koken. Laat lichtjes sudderen gedurende 15 minuten tot de bouillon geabsorbeerd is. Haal van het vuur, schud even om en bedek het.
2 Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Snijd de wortelen en pijpajuinen. Rasp de gember en look of snijd ze fijn. Snijd de chilipeper. Vermijd contact met de ogen. Roerbak de groenten in een diepe pan in 2 eetlepels margarine op een matig vuur gedurende 7-10 minuten. Laat de groenten lichtbruin bakken. Voeg de look, chili en gember toe en roerbak gedurende 3-4 minuten.
3 Voeg de gekookte rijst toe en bak het geheel op een sterk vuur gedurende 5-7 minuten. Doe de pijpajuin erbij en bak verder gedurende 2 minuten. Dien onmiddellijk op.
Pikante Gebakken Rijst met Broccoli en Wortelen is een recept van Solo Open Kitchen