Indisch Lamspasteitje met groene linzen

2
80 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven tot 225° ,Kook portie rijst. Pasteibeslag : in een kom uitgelekte linzen ,komijnpoeder, ei , chilipoeder, zout , lamsgehakt . Alles goed mengen , maak er 4 pasteitjes van . Smelt boter 1 el. in de pan en bak de pasteitjes ongeveer 3 minuten langst elke zijde , leg de pasteitje op een overschaal en bak ongeveer 15 min. Hak ui look pastinaak in blokjes , zaadlijst uit de groene chilipeper en hak fijn , schil en versnipper stukje gember. Smelt 1 el. boter in de pan en doe deze igredienten in de pan en laat sudderen 3 minuten. Breng op smaak met garam masala 2,5 tl en 3/4 tl. zout . Voeg doosje room toe en 1 dl. water en laat sudderen met het deksel op de pan ongeveer 12 min. Voeg beetje bij beetje bladspinazie toe en dek de pan telkens weer af zodat de spinazie kan slinken . Serveer de lamspasteitjes met de garam masalasaus en de rijst. Smakelijk .

Indisch Lamspasteitje met groene linzen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Worst-linzenschotel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Maaltijdsoep met linzen en chick’pieces
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tomatensoep op z’n Indisch
Bekijk recept
Koolrolletjes met Indisch gehakt
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep op z’n Indisch
20 min
Bekijk recept
Milde vissoep op z'n Indisch
20 min-
Bekijk recept