Risotto met asperges

2
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de asperges. Kook de stengels gaar. Voeg het kookvocht bij de groentebouillon. Snij de gekookte asperges in stukken van ongeveer 3 centimeter lang. Bak de asperges in een pan met olijfolie en de fijngesneden salie.
  • 2 Verhit een pan met een scheut olijfolie. Voeg de versnipperde sjalot en de fijngesneden knoflookteen toe. Let op dat de knoflook niet verbrandt. Doe de rijst in de pan en laat deze gedurende enkele minuten 'zweten' (niet bakken!!). Blus de warmte met wat droge witte wijn en voeg een groot deel van de groentebouillon toe. Snij de gekookte asperges in stukken van ongeveer 3 centimeter lang. Laat de rijst gedurende 15 à 18 minuten koken in de bouillon. Zet het vuur uit als de rijst beetgaar is. Roer een klontje boter, geraspte parmezaan en de gesauteerde asperges met salie door de rijst. Dien de risotto onmiddellijk op in verwarmde borden.

Risotto met asperges is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept