Risotto met spinazie en pompoenpitten

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut mee. Voeg de rijst toe en roerbak kort.
  • 2 Giet wat bouillon erbij en blijf roeren tot de rijst de bouillon heeft opgenomen. Giet dan weer wat bouillon erbij en herhaal dit al roerend circa 20 minuten tot alle bouillon op is.
  • 3 Stoom in een andere pan de spinazie circa 4 mi- nuten boven een laagje water. Laat de spinazie uitlekken en pureer helemaal fijn. Roer de spina- zie aan het eind van de kooktijd door de risotto, samen met de boter en kaas.
  • 4 Breng de risotto op smaak met peper en nootmuskaat. Serveer de risotto op warme borden en bestrooi met de pompoenpitten.

Risotto met spinazie en pompoenpitten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Pascale Naessens' parmezaanchips met zaadjes
5 min Snack
Bekijk recept
Groene kruidenmie met spitskool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse maaltijdsalade met garnalen
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept