Zoek
Geurige rijst met pinda’s
4
40 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
335 gram zilvervliesrijst
6 theelepels komijnpoeder
2 uien
3 teentjes knoflook
1 stukje gember (5cm)
3 tomaten
1 krop chinese kool
3 theelepels kaneel
2 theelepels kurkuma
80 gram rozijnen
50 gram pinda's
4 kabeljauwfilets
3 eetlepels olijfolie
2 eetkepels roomboter
peper en zout
Bereiding
1
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel en kook hierin de rijst, afgedekt, 15 a 20 minuten.
2
Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
3
Meng in een kleine mengkom de olijfolie met een ½ tl komijnpoeder per persoon. Bewaar deze komijnolie apart.
4
Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn.
5
Schil de gember en snijd fijn. Snijd de tomaat en Chinese kool klein.
6
Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak ui, look en gember 3 minuten op laag vuur.
7
Voeg tomaat, kaneel, kurkuma en overige komijnpoeder toe en bak 1 minuut.
8
Voeg de Chinese kool en 2 el water per persoon toe en breng op smaak met peper én zout.
9
Bak de groenten, afgedekt, 5 minuten op middelmatig vuur.1
0
Snijd ondertussen de rozijnen klein en hak de pinda’s grof.1
1
Schep de rijst over in de wok of hapjespan, voeg de rozijnen, pinda's en 50 ml water per persoon toe.1
2
Dek de pan af en laat 5 minuten op laag vuur staan, zodat al het vocht opgenomen wordt. Schep tussendoor een keer om.1
3
Wrijf ondertussen de kabeljauw in met de komijnolie, peper en zout.1
4
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kabeljauw ongeveer 3 minuten aan elke kant.1
5
Verdeel de rijst over de borden. Serveer met de kabeljauw.
Geurige rijst met pinda’s is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Knoflook Pinda`s
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Hutspot met Quorn en pindas
Bekijk recept
Pizza Met Banaan, Chocola En Pindas
30-60 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Couscous (macaroni) Met Kip En Pinda's
10-20 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geurige groentestoof met maïs en feta
60 min-
Bijgerecht
Bekijk recept
Balinese kip (ajam Oka) van Bibian van Bokhovens
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met pesto, garnalen en tomaatjes
20 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geurige mosselpakketjes
40 min
Voorgerecht
Bekijk recept