Geurige rijst met pinda’s

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel en kook hierin de rijst, afgedekt, 15 a 20 minuten.
  • 2 Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • 3 Meng in een kleine mengkom de olijfolie met een ½ tl komijnpoeder per persoon. Bewaar deze komijnolie apart.
  • 4 Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn.
  • 5 Schil de gember en snijd fijn. Snijd de tomaat en Chinese kool klein.
  • 6 Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak ui, look en gember 3 minuten op laag vuur.
  • 7 Voeg tomaat, kaneel, kurkuma en overige komijnpoeder toe en bak 1 minuut.
  • 8 Voeg de Chinese kool en 2 el water per persoon toe en breng op smaak met peper én zout.
  • 9 Bak de groenten, afgedekt, 5 minuten op middelmatig vuur.1
  • 0 Snijd ondertussen de rozijnen klein en hak de pinda’s grof.1
  • 1 Schep de rijst over in de wok of hapjespan, voeg de rozijnen, pinda's en 50 ml water per persoon toe.1
  • 2 Dek de pan af en laat 5 minuten op laag vuur staan, zodat al het vocht opgenomen wordt. Schep tussendoor een keer om.1
  • 3 Wrijf ondertussen de kabeljauw in met de komijnolie, peper en zout.1
  • 4 Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kabeljauw ongeveer 3 minuten aan elke kant.1
  • 5 Verdeel de rijst over de borden. Serveer met de kabeljauw.

Geurige rijst met pinda’s is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Knoflook Pinda`s
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Hutspot met Quorn en pindas
Bekijk recept
Pizza Met Banaan, Chocola En Pindas
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Couscous (macaroni) Met Kip En Pinda's
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Geurige groentestoof met maïs en feta
60 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Balinese kip (ajam Oka) van Bibian van Bokhovens
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met pesto, garnalen en tomaatjes
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geurige mosselpakketjes
40 min Voorgerecht
Bekijk recept