Risotto met spruitjes en spek

1
0 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en snipper 1 sjalot. Maak de spruiten schoon en snipper ze grof. Kook de spruitjes beetgaar.
  • 2 Bak de spekjes krokant op een middelhoog vuur. Schep ze met een schuimspaan uit de kookpot en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • 3 Smelt een klontje boter en stoof de ui er in aan.
  • 4 Doe er de risottorijst bij en roer om zodat de korrels met vet bedekt zijn. Voeg er de groentebouillon aan toe maar roer niet.
  • 5 Roer de beetgare spruiten en het spek door de risotto. Zet de kookpot weer op een zacht vuur.Voeg er geraspte Parmezaan aan toe en roer goed om.
  • 6 Breng de risotto op smaak met peper en zout en nootmuskaat.

Risotto met spruitjes en spek is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cupcakes met spek en bieslook
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept