Risotto met courgette en doperwten

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de ui in kleine stukjes en bak ze in een grote koekenpan in wat margarine tot ze glazig zijn. Voeg de risottorijst toe en fruit de korrels tot ze glazig zijn. Blus de rijst met witte wijn en laat ze pruttelen tot de wijn is opgenomen.
  • 2 Voeg (soep-)lepel voor lepel de vleesbouillon toe. Blijf roeren en voeg pas een volgende lepel bouillon toe als bijna al het vocht is opgenomen. Roer er, vlak voor de risotto klaar is, de courgette en de erwtjes door en laat alles nog 6 tot 7 minuten zachtjes pruttelen.
  • 3 Neem de pan van het vuur en roer de pecorinokaas, de gehakte munt en basilicum erdoor. Serveer direct.

Risotto met courgette en doperwten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van doperwten met munt
20 min
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Kruidige erwtjesspread
20 min-
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept