1 Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de pompoen en snijd hem in stukjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier en rooster de pompoenstukjes 30 minuten in de oven.
2 Verhit een kookpot met gezouten water aan de kook en blancheer de peterselie 1 minuutje. Laat afkoelen in ijswater en laat uitlekken. Mix de peterselie fijn in een maatbeker. Doe de mascarpone in een kom en schep de gemixte peterselie erdoor.
3 Schil de sjalot en snipper hem fijn. Verhit een pan met dikke bodem en doe er een eetlepel Solo in. Fruit de sjalot op een zacht vuur zonder hem te kleuren en voeg de rijst toe. Laat enkele minuten zachtje bakken onder voortdurend roeren en doe er dan de Noilly Prat bij. Laat verdampen en voeg dan geleidelijk aan de groentenbouillon toe tot de rijst beetgaar is. Schep er aan het einde van de gaartijd de pompoenblokjes door en werk af naar smaak met geraspte of geschaafde Parmezaanse kaas. Serveer met de peterseliemascarpone.
Risotto met pompoen en mascarpone is een recept van Solo Open Kitchen