1 Na de kerstdagen hebben wij weer behoefte aan een simpele en gezonde maaltijd zoals deze rijstovenschotel met gehakt, paprika, prei, ui en feta. Dit recept is perfect om bijvoorbeeld ‘s ochtends al klaar te maken en ‘s avonds hoef je dan alleen nog maar de ovenschotel in de oven te schuiven, 20 minuten wachten en smullen maar!
2 Begin met het fijn snijden van het uitje, de prei en de paprika.Vervolgens breng je het gehakt op smaak met de gehaktkruiden. Giet een scheut olijfolie in een pan en voeg het gehakt toe. Bak het gehakt rul en voeg dan het uitje, de prei en de paprika toe, bak dit 5-10 minuten mee totdat de groenten wat zachter zijn.
3 Meng ondertussen het ei met de slagroom, peterselie en een snufje zout en peper. Verwarm ondertussen je oven voor op 200 graden. Voeg na 5 tot 10 minuten de gekookte rijst toe aan het gehakt. Roer dit goed door en laat het dan een paar minuten meebakken.
4 Haal de pan daarna van het vuur en voeg ongeveer de helft van het ei/slagroom mengsel toe en roer dit door. Schep vervolgens de inhoud van de pan in een ovenschaal en verdeel de rest van het ei/slagroom mengsel over de ovenschaal. Als laatste verdeel je nog wat geraspte kaas over geheel en kan de rijstschotel de oven in voor ongeveer 20 minuten. Ongeveer 8 minuten voordat de ovenschotel klaar is, verdeel je nog wat kleine stukjes feta over de ovenschotel.
5 Serveer de rijstschotel met nog wat verse peterselie, eet smakelijk!
Rijstovenschotel met gehakt, prei en paprika is een recept van Solo Open Kitchen