Salade van krab met mandarijntjes

4
215 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Droog de plakjes chorizo de dag voordien gedurende enkele uren in een oven van ongeveer 50°C.
  • 2 Pel de mandarijntjes en ontdoe de segmenten zorgvuldig van hun witte vliesjes.
  • 3 Spoel de rucola en laat uitlekken op een keukendoek.
  • 4 Gril de pijnboompitten mooi bruin in een braadpan met antiaanbaklaag.
  • 5 Bereid de vinaigrette: breng het sap van de mandarijnen, het overlangs doorgesneden vanillestokje en de witte wijnazijn aan de kook en laat zachtjes trekken tot er een stroop ontstaat.
  • 6 Voeg dan de sesamolie toe en breng op smaak met peper en zout.
  • 7 Neem een cirkel van 12 cm diameter en bouw de salade luchtig op met mandarijnpartjes, chorizo, parmezaan, rucola, in stukjes gesneden krabfilet en gedroogde tomaten.
  • 8 Strooi wat pijnboompitten op de salade en omring het geheel met vinaigrette.

Salade van krab met mandarijntjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Fruitsalade
20 min-
Bekijk recept
Kipsalade met sappige mandarijnjes
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Sinterklaaspavlova
15 min- Nagerecht
Bekijk recept
Oranje charlotte
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept