1 Droog de plakjes chorizo de dag voordien gedurende enkele uren in een oven van ongeveer 50°C.
2 Pel de mandarijntjes en ontdoe de segmenten zorgvuldig van hun witte vliesjes.
3 Spoel de rucola en laat uitlekken op een keukendoek.
4 Gril de pijnboompitten mooi bruin in een braadpan met antiaanbaklaag.
5 Bereid de vinaigrette: breng het sap van de mandarijnen, het overlangs doorgesneden vanillestokje en de witte wijnazijn aan de kook en laat zachtjes trekken tot er een stroop ontstaat.
6 Voeg dan de sesamolie toe en breng op smaak met peper en zout.
7 Neem een cirkel van 12 cm diameter en bouw de salade luchtig op met mandarijnpartjes, chorizo, parmezaan, rucola, in stukjes gesneden krabfilet en gedroogde tomaten.
8 Strooi wat pijnboompitten op de salade en omring het geheel met vinaigrette.
Salade van krab met mandarijntjes is een recept van Solo Open Kitchen