Zoek
Slaatje van prinsessenboontjes en ansjovis
4
15 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
400 g fijne groene prinsessenbonen
1 el Tierenteyn-mosterd of mosterd uit Dijon
1 el rode wijnazijn
50 g ansjovis
400 g aardappel (vastkokende aardappelen)
250 ml Bertolli extra vergine
zwarte peper
2 sjalotjes (gesnipperd)
10 zwarte olijven (gehalveerd)
Bereiding
1
Kook de aardappelen gaar en kook de boontjes gedurende 10 minuten beetgaar.
2
Giet af en laat ze schrikken onder koud water.
3
Snijd de aardappels in dunne plakken en leg ze op een bord.
4
Schik de boontjes daar bovenop.
5
Meng de mosterd met de azijn en enkele eetlepels warm water.
6
Voeg de olie al roerend toe in een dunne straal, zoals bij het maken van mayonaise.
7
Voeg naar smaak versgemalen zwarte peper toe, de snippers sjalot en de in kleine stukjes gesneden ansjovis.
8
Als de saus te dik wordt, kunnen er nog wat eetlepels warm water bij.
9
Besprenkel de boontjes en de aardappels met de dressing. Garneer met de gehalveerde olijven.
Slaatje van prinsessenboontjes en ansjovis is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Plaatpizza met ansjovis
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie met pesto-kip
25 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde lamshaas met ansjovis-tijmboter
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfslapjes gepaneerd met parmezaan
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bladerdeeghapjes met champignons en rivierkreeften
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Slaatje van rundvlees met vermicelli
20 min
Lunchgerecht
Bekijk recept
Slaatje van maatjes met groene appel
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept