Zoek
Slaatje van ananas, avocado en krab
4
40 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 blokjes Knorr Finesse groentebouillon
4 krabbenscharen
1 limoen
Tequila
Zout
4 ijsbergslablaadjes
2 babyananasjes
1 tomaat
2 avocado's
1 eierdooier
Bertolli extra vergine
groene tabasco
peper
1 lente-uitje
Bereiding
1
Breng 1 liter water aan de kook met de bouillonblokjes , doe er de krabbenscharen in en laat 5 minuten koken.
2
eem van het vuur en laat de scharen afkoelen in de bouillon.
3
Halveer de ananasjes, hol ze voorzichtig.
4
Ontpit de tomaat.
5
Pel de avocado's, verwijder de pit en snijd in blokjes.
6
esprenkel met het sap van een halve limoen.
7
Meng alles. Hou koel.
8
Maak een dressing met de eierdooier, de olijfolie en het sap van de andere helft van de limoen.
9
Breng op smaak met enkele druppels groene tabasco, een scheutje tequila, peper en zout. 1
0
Spoel de slablaadjes en leg ze in de ananasjes. 1
1
Vul met de groente-fruitmengeling. Zet koel weg. 1
2
Breek de krabbenscharen en haal er voorzichtig het vlees uit - in één stuk! 1
3
epel wat dressing over de ananasjes en leg er het krabvlees bovenop. 1
4
Snipper het lente-uitje en werk de ananasjes ermee af.
Slaatje van ananas, avocado en krab is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Krabquiche met verse kruiden
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bladerdeegpasteitjes met cantharellen en krab
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van King Crab met mayonaise, ansjovis en groene sla
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Kalfslapjes gepaneerd met parmezaan
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bladerdeeghapjes met champignons en rivierkreeften
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Slaatje van rundvlees met vermicelli
20 min
Lunchgerecht
Bekijk recept
Slaatje van maatjes met groene appel
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept