1 Snij om te beginnen de aubergine in 10 plakjes en bestrooi ze met zout. Snij, met behulp van een omgekeerd kommetje, 16 rondjes uit de sneden toastbrood.
2 Snij 2 sneetjes ham in reepjes en laat ze ongeveer 15 minuten op bakpapier in een hete oven drogen. Snij de andere twee sneetjes ham gewoon in twee.
3 Spoel de aubergineplakken, dep ze droog en bak ze aan twee kanten in Solo.
4 Houd ze warm. Bak de toasts in Solo en houd deze eveneens warm.
5 Bak tenslotte vier spiegeleitjes in Solo.
6 Vervolgens is het tijd om de croques op warme borden samen te stellen: leg eerst een toast als basis, dan 2 tomaatjes, 2 blaadjes roquette, een toast erop, een plak aubergine, een plak geitenkaas met peper, nog een toast, een sneetje Gandaham en enkele blaadjes roquette, nog eens een toast en een spiegeleitje. Werk af met krokante hamreepjes en enkele blaadjes roquette.
7 Nog wat pesto rond lepelen en meteen opdienen.
Croque met roquette en geitenkaas is een recept van Solo Open Kitchen