Zoek
Salade van zeeuwse mosselen met garnalen
4
25 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 krop ijsbergsla
2 eieren
1 avocado
2 pompelmoezen
32 gekookte Zeeuwse jumbo mosselen uit de schelp
125 g grijze garnalen
1 tomaat gepeld en in blokjes gesneden
1 bosje bieslook fijngehakt
1 dl mayonaise
1 dl room
2 eetlepels ketchup
1 scheutje whisky
zout en peper
Bereiding
1
Maak van de mayonaise, room, ketchup en whisky een lopende dressing. Breng op smaak met zout en peper.
2
Snij de ijsbergsla in vier gelijke delen en hol ze lichtjes uit.
3
Kook de eieren, pel ze en snij ze met behulp van een eiersnijder in plakjes in de lengte en in de breedte.
4
Schil de avocado en snij hem in mooie blokjes.
5
Schil de pompelmoezen en snij ze in partjes zonder de vruchtvliezen.
6
Leg de ijsbergsla in het midden van het bord en verdeel de mosselen, grijze garnalen, avocado, pompelmoes, tomaat en eieren er luchtig bovenop.
7
Bestrooi met de bieslook en overgiet met de dressing.
Salade van zeeuwse mosselen met garnalen is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Nasi met garnalen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept