Carpaccio van rode biet met appel

6
15 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de rode bieten (indien niet voorgekookt: gedurende ca. 40 minuten in water met laurierblaadjes laten koken). Snij de bieten vervolgens in zo fijn mogelijke sneetjes. Bedek de borden volledig met deze sneetjes.
  • 2 Snij de appelen in kwartjes. Verwijder het klokhuis. Snij de kwartjes vervolgens in zeer fijne plakjes.
  • 3 Pers de citroen. Besprenkel de plakjes appel met het versgeperste sap. Peper naar smaak.
  • 4 Plaats deze gekruide appelplakjes in het midden van de bietencarpaccio. Besprenkel het geheel met een scheutje notenolie.
  • 5 Werk ten slotte af door wat walnoten over het geheel te strooien.

Carpaccio van rode biet met appel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept

Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van appel met maatjes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bruschetta's met carpaccio
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept