Aardbeiensalade met gember

6
40 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de gember en snij in kleine stukjes.
  • 2 Giet 15 cl water in een pan. Voeg de suiker en blijf roeren tot de suiker er volledig in is opgelost.
  • 3 Breng dit mengsel aan de kook en laat gedurende 5 minuten koken. Voeg vervolgens de stukjes gember toe en laat nog eens 20 minuten op een zacht vuurtje koken.
  • 4 Was ondertussen de aardbeien. Verwijder het kroontje en snij ze in 2 of 4 (afhankelijk van hun grootte).
  • 5 Leg de aardbeien in een kom en bewaar ze even op een koele plek.
  • 6 Haal de pan met de gembersiroop van het vuur en laat die volledig afkoelen.
  • 7 Giet de gembersiroop (met de stukjes gember) over de aarbeien. Meng goed.
  • 8 Versier met enkele blaadjes munt.
  • 9 Tip: Geef er ook een gember zandkoekje bij!

Aardbeiensalade met gember is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelgember vinaigrette
- 10 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Rabarbercrumble met aardbeiensalade
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeiensalade met advocaat
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aardbeiensalade met avocado en garnalen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aardbeien met munt en citroensorbet
35 min Voorgerecht
Bekijk recept