Geroosterde groene asperges met

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    :
  • 2 Verwarm de oven voor op 200° C.
  • 3 Vinaigrette: meng in een kom de balsamicoazijn, de rasp en het sap van de sinaasappel, de mosterd en de knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de olijfolie toe en meng goed. Voeg de bieslook toe en zet in de koelkast.
  • 4 Snijd de sinaasappelpartjes in stukjes en houd ze apart.
  • 5 Smeer met een penseel de asperges in met olijfolie.
  • 6 Laat de asperges 10min garen in de oven.
  • 7 Verdeel de asperges met de sinaasappelblokjes en de rucola over de borden. Besprenkel met de vinaigrette. Garneer met bieslook. Serveer de salade met de rest van de vinaigrette.
  • 8 Variant: vervang de sinaasappel door een bloedsinaasappel, t.t.z. in maart-april.

Geroosterde groene asperges met is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Caribische gazpacho met Pan Franses
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappelstamppot
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept