1 Schil de pastinaken en snijd ze in de lengte in repen.
2 Kook de kwarteleitjes gaar in 3 tot 4 minuten, koel ze snel af en pel ze door ze over het tafelblad te rollen om de schaal te kraken. Snijd de kwarteleitjes doormidden.
3 Was de salades en zwier ze droog.
4 Snijd de blauwe kaas in fijne blokjes.
5 Bak de pastinaakreepjes in een weinig olie tot ze mooi goudbruin kleuren en voeg er vervolgens de honing aan toe. Laat even karameliseren en kruid ze met peper en zout.
6 Was de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne plakjes.
7 Meng de xeresazijn, balsamico, notenolie en olijfolie tot een vinaigrette en breng op smaak met peper en zout.
8 Meng de veldsla, rucola en spinazieblaadjes met de peer, de blauwe kaas en de vinaigrette en verdeel dit over de borden. Schik er de pastinaak en de kwarteleitjes bij en dien op.