1 Snijd de steeltjes van de boontjes af maar behoud de spitse uiteinden.
2 Breng een ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook en blancheer de boontjes in ongeveer 4 à 5 minuten, ze moeten gaar, maar nog knapperig zijn. Giet de boontjes onmiddellijk af en verfris ze in ijskoud water.
3 Schil de koolrabi’s en snijd ze in blokjes van ongeveer 0,5 cm op 0,5 cm.
4 Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in vier.
5 Blancheer de blokjes koolrabi 5 à 6 minuten in kokend gezouten water. Verfris onder koud stromend water.
6 Pel de sjalot en snipper fijn. Snipper de knoflook fijn.
7 Verhit een weinig Solo in een pan en bak hierin de champignons gedurende 3 à 4 minuten. Voeg het knoflook en de sjalot toe en bak nog 1 à 2 minuten verder. Kruid met peper en zout.
8 Maak een vinaigrette van de notenolie en de xeres-azijn en voeg de fijngesneden salieblaadjes eraan toe.
9 Snijd de fetakaas in plakken van ongeveer 1 cm dik, roer het ei los met een weinig water, dompel hierin de plakken fetakaas en haal ze vervolgens door het paneermeel. 1
0 Verhit een pan met olijfolie en bak hierin de gepaneerde fetakaas goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en snijd de fetakaas in balkjes. 1
1 Meng de boontjes, koolrabi, paddenstoelen en grof gehakte walnoten in een slakom en voeg de vinaigrette toe. Breng verder op smaak met peper van de molen en zeezout. 1
2 Verdeel de salade over de borden en schik er de gebakken feta op.
Gepaneerde feta - salade met boontjes, koolrabi is een recept van Solo Open Kitchen