Klassieke waldorfsalade

4
20 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Boen de appeltjes schoon en snijd ze in blokjes, besprenkel de appelblokjes met het citroensap.
  • 2 Schil de selderstengels met behulp van een dunschiller en snijd de selder in blokjes.
  • 3 Rooster de walnoten even in een warme oven of in een pan en laat ze afkoelen.
  • 4 Was de kropsla.Haal voorzichtig de bladeren van de stronk en spoel ze in een ruime hoeveelheid koud water.
  • 5 Neem slabladeren voorzichtig uit het water en schud ze droog. Gebruik hiervoor liefst geen slacentrifuge, zo vermijd je dat de blaadjes kneuzen.
  • 6 Schik op elk bord enkele blaadjes kropsla om een ‘kuip’ te vormen.
  • 7 Meng de appeltjes, selder en walnoten met de mayonaise en kruid eventueel bij met wat peper van de molen en zeezout. Verdeel dit over de sla en dien op.

Klassieke waldorfsalade is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Eenpersoons waldorfsalade met kip
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Knapperige little gem met waldorfsalade
10 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Clubsandwich
15 min
Bekijk recept
Gestapelde waldorfsalade
30 min Voorgerecht
Bekijk recept

Scones met citroenroomkaas & smoothie
15 min
Bekijk recept
Klassieke stoemp met prei wortel en boerenbraadworst
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassieke aardappelgratin met gruyère
70 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Klassieke vulling (voor kip)
35 min Bijgerecht
Bekijk recept