Zoek
Salade Sperziebonen
4
20 min
Solo Open Kitchen
Bijgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
150 gram Fetakaas
50 gram Pijnboompitten
500 gram Sperziebonen
5 stuks Gedroogde zontomaatjes in olie
100 gram IJsbergsla (of eventueel andere sla)
12 stuks Zwarte olijven (ontpit en in stukjes)
4 eetlepels Olijfolie
2 theelepels (Honing-)mosterd
2 eetlepels Witte wijn azijn
Bereiding
1
Kook de sperziebonen ± 5 min. beetgaar en spoel ze af met koud water.
2
Meng de olijfolie met de azijn de mosterd en de honing in een grote schaal.
3
Doe de sperziebonen en de gesneden ijsbergsla bij de dressing en meng goed door.
4
Meng de gedroogde zontomaatjes er door.
5
Verkruimel de feta kaas eroverheen.
6
Rangschik de stukjes tomaat er over.
7
Strooi de pijnboompitjes en de olijven er over.
8
Heerlijk bij visgerechten of als hoofdgerecht op warme dagen.
Salade Sperziebonen is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip met spekjes
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept