1 Was de spruitjes in koud water en verwijder de buitenste blaadjes waar nodig.
2 Breng een pan gezouten water aan de kook met het bonenkruid.
3 Kook de spruitjes in 10 à 12 minuten beetgaar in het kokende water en verfris ze vervolgens onder koud stromend water om de kleur te fixeren.
4 Snijd de spruitjes in
4
5 Snijd het spek in fijne reepjes en bak het spek kort.
6 Meng de yoghurt met de slaolie, de 2 mosterdsoorten en de witte-wijnazijn. Kruid met peper en zout.
7 Snipper de platte peterselie fijn en meng de spruitjes met het lauwe spek en de platte peterselie, breng op smaak met peper en zout.
8 Ontdoe de forellen van het vel en de graten (opgelet, de graatjes aan de buikzijde zijn heel fijn). Verkruimel het vlees van de forellen met de vingers en laat dit afgedekt op kamertemperatuur komen.
9 Meng de spruitjes met de waterkers en verdeel over de borden, bestrooi met de gerookte forel en druppel de vinaigrette erover.
Salade van gerookte forel met spruitjes is een recept van Solo Open Kitchen