1 Verwijder de buitenste bladeren van de andijvie en snijd de rest in grote stukken, was de andijvie in koud water en zwier droog.
2 Smelt de Solo in een pannetje en voeg de bloem toe, laat 1 minuut droog bakken zonder te kleuren en neem van het vuur. Voeg een deel van de melk
3 toe en roer goed los met een garde, er mogen geen klonters meer zijn. Voeg vervolgens de rest van de melk toe en zet de pan weer op het vuur, kook 5 à 10 minuten onder voortdurend roeren. Kruid met peper en zout en laat afkoelen.
4 Snipper de sjalot fi jn en meng met de mosterd, de azijn en de olie, kruid met peper en zout.
5 Snijd de kippenfi lets in kleine stukjes.
6 Schik de sneetjes stokbrood op een bakplaat, bestrijk met de witte saus en bestrooi gul met de Oud-Bruggekaas. Zet dit in de oven op grillstand tot de kaas gesmolten is.
7 Verhit een grote (wok) pan met een klein scheutje Solo Liquide en bak hierin de kip goudbruin, voeg de andijvie toe, schud even op en voeg dan de mosterdvinaigrette toe, bak heel kort op (de andijvie moet nog krokant blijven) en verdeel onmiddellijk over de borden.
8 Schik de croûtons op de lauwe salade en dien meteen op
Lauwe salade van andijvie met mosterdvinaigrette is een recept van Solo Open Kitchen