Lauwe salade van andijvie met mosterdvinaigrette

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder de buitenste bladeren van de andijvie en snijd de rest in grote stukken, was de andijvie in koud water en zwier droog.
  • 2 Smelt de Solo in een pannetje en voeg de bloem toe, laat 1 minuut droog bakken zonder te kleuren en neem van het vuur. Voeg een deel van de melk
  • 3 toe en roer goed los met een garde, er mogen geen klonters meer zijn. Voeg vervolgens de rest van de melk toe en zet de pan weer op het vuur, kook 5 à 10 minuten onder voortdurend roeren. Kruid met peper en zout en laat afkoelen.
  • 4 Snipper de sjalot fi jn en meng met de mosterd, de azijn en de olie, kruid met peper en zout.
  • 5 Snijd de kippenfi lets in kleine stukjes.
  • 6 Schik de sneetjes stokbrood op een bakplaat, bestrijk met de witte saus en bestrooi gul met de Oud-Bruggekaas. Zet dit in de oven op grillstand tot de kaas gesmolten is.
  • 7 Verhit een grote (wok) pan met een klein scheutje Solo Liquide en bak hierin de kip goudbruin, voeg de andijvie toe, schud even op en voeg dan de mosterdvinaigrette toe, bak heel kort op (de andijvie moet nog krokant blijven) en verdeel onmiddellijk over de borden.
  • 8 Schik de croûtons op de lauwe salade en dien meteen op

Lauwe salade van andijvie met mosterdvinaigrette is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Haricots verts met mosterdvinaigrette
30 min-
Bekijk recept
Baby-artisjokken met paté
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Prei met feta en mosterdvinaigrette
Bekijk recept
Krokante geitenkaas met appel, peer en mosterd-honingvinaigrette
30 min Voorgerecht
Bekijk recept

Abrikozen blechkuche
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Thomasina Miers' groene rijst
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Crumble van ganzenlever met appels en peperkoek
20 min Voorgerecht
Bekijk recept