1 Halveer de granaatappel. Verwijder boven een kom en met een lepeltje de zaden en vang het sap op.
2 Halveer de sinaasappel. Pers de ene helft, en schil de andere helft en houd de partjes apart.
3 Meng het sap van de granaatappel met het sap van de halve sinaasappel en de sambal tot een dressing. Kruid af met zout.
4 Pel de sjalot in snij in flinterdunne schijfjes.
5 Schil de avocado, halveer hem, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in schijfjes.
6 Snij de korstjes van het brood, en snij het broodkruim in kleine blokjes.
7 Doe de Solo in een pan en verhit dit op een hoog vuur. Bak nu de croutons goudbruin. Dep ze na het bakken droog met wat keukenpapier.
8 Meng nu de rucola met de sjalotringetjes, de avocado en de sinaasappelpartjes. Schep de dressing erdoor. Werk af met de granaatappelpitjes en croutons.
PIKANTE GROENE SALADE MET CROUTONS is een recept van Solo Open Kitchen