2 Dressing: maal tomaten, vruchtvlees van ingemaakte citroen, basilicumblaadjes, zwarte peper, zout, saffraan en suiker in een keukenmachine of blender tot een glad mengsel. Voeg om en om olie en azijn toe tot de dressing glad is.
3 Marinade: maal knoflook, olijfolie, ingemaakte citroen, basilicumblaadjes, bladpeterselie, koriander, tijm, rode Spaanse peper, zoet paprikapoeder en zout in een keukenmachine of blender tot een gladde marinade. Doe de marinade in een kom.
4 Snijd de inktvis in ringen van 1,5 cm breed en meng ze door de marinade. Laat ongeveer een halfuur intrekken.
5 Snijd ondertussen de pomodori in de lengte doormidden. Snij ca. twintig reepjes van de schil van de ingemaakte citroen.
6 Leg een bedje van gemengde sla op vier borden.
7 Verhit olijfolie in een koekenpan. Bak de inktvisringen ongeveer drie minuten. Leg ze daarna 5 minuten op een bakplaat in de oven.
8 Bak de gehalveerde pomodori kort in het bakvocht.
9 Leg de gebakken inktvisringen op de slabedjes.1
0 Garneer met de gebakken pomodori en reepjes schil van de ingemaakte citroen en een schijfje verse citroen.1
1 Besprenkel met een beetje dressing.
Salade met gebakken inktvisringen is een recept van Solo Open Kitchen