Salade met gebakken inktvisringen

4
60 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
  • 2 Dressing: maal tomaten, vruchtvlees van ingemaakte citroen, basilicumblaadjes, zwarte peper, zout, saffraan en suiker in een keukenmachine of blender tot een glad mengsel. Voeg om en om olie en azijn toe tot de dressing glad is.
  • 3 Marinade: maal knoflook, olijfolie, ingemaakte citroen, basilicumblaadjes, bladpeterselie, koriander, tijm, rode Spaanse peper, zoet paprikapoeder en zout in een keukenmachine of blender tot een gladde marinade. Doe de marinade in een kom.
  • 4 Snijd de inktvis in ringen van 1,5 cm breed en meng ze door de marinade. Laat ongeveer een halfuur intrekken.
  • 5 Snijd ondertussen de pomodori in de lengte doormidden. Snij ca. twintig reepjes van de schil van de ingemaakte citroen.
  • 6 Leg een bedje van gemengde sla op vier borden.
  • 7 Verhit olijfolie in een koekenpan. Bak de inktvisringen ongeveer drie minuten. Leg ze daarna 5 minuten op een bakplaat in de oven.
  • 8 Bak de gehalveerde pomodori kort in het bakvocht.
  • 9 Leg de gebakken inktvisringen op de slabedjes.1
  • 0 Garneer met de gebakken pomodori en reepjes schil van de ingemaakte citroen en een schijfje verse citroen.1
  • 1 Besprenkel met een beetje dressing.

Salade met gebakken inktvisringen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Vissoep (zuppa di pesce)
35 min
Bekijk recept
Tropische zeevruchten op Arubaanse stijl
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Inktvis met friséesla en limoendressing
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zeevruchtensalade met citroen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept